Precizni, manuelni espresso aparat sa mlinom, savršen espresso, intuitivni interfejs XP801T10 XP801T10 / Antracit siva

Manuelni aparat za espresso s mlinom za savršeno pripremljen espresso i potpunu kontrolu

Precizni, manuelni espresso aparat sa mlinom, savršen espresso, intuitivni interfejs XP801T10 XP801T10 / Antracit siva

Manuelni aparat za espresso s mlinom za savršeno pripremljen espresso i potpunu kontrolu

Unaprijedite svoje iskustvo pripreme espressa kod kuće uz manuelni espresso aparat s mlinom koji osigurava izvanredan okus i aromu s besprijekornom ravnotežom. Ugrađeni konusni mlin nudi 30 preciznih postavki za svježe mljevenu kafu baš onako kako volite. Intuitivni interfejs s direktnim prednjim pristupom omogućava vam da bez napora pripremite svoj prepoznatljiv napitak—priprema espressa nikada nije bila jednostavnija. Istražite cijeli svijet latte umjetnosti, od cappuccina do latte-a, s visokokvalitetnom parnom mlaznicom.

Ref: XP801T10

Opis

Precizni, manuelni espresso aparat sa mlinom, savršen espresso

Uživajte u jedinstvenom iskustvu espresso kafe s Krups Precision aparatom. Ugrađeni mlin zajedno s intuitivnim interfejsom pruža potpunu kontrolu i espresso pun izvanrednog okusa i arome. Dizajniran za ljubitelje latte napitaka, profesionalna parna mlaznica omogućava vam istraživanje svijeta latte umjetnosti,sa svime što vam je potrebno da kreirate svoju prepoznatljivu šoljicu.

KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike
Garancija 2 godine
Kapacitet spremnika za vodu 3,5L
Pritisak 15 bara
Sistem zagrijavanja Thermoblock
Tehničke karakteristike
Broj šoljica koje se pripremaju istovremeno 2
CJEVČICA ZA PARU
Dodatak za mlijeko
Funkcija vruće vode
Kafa u zrnu DA
Nivoi mljevenja 30
Odvojiva posuda za otkapavanje
Odvojivi rezervoar za vodu
Podešavanje količine kafe
Podešavanje temperature kafe DA
Podesiva količina mljevenja kafe DA
Thermoblock sistem

DODACI

Trenutno nemam dodatnu opremu za ovaj proizvod.

Uputstva I priručnik

Česta pitanja

Uvijek koristite hladno mlijeko (pravo iz frižidera) i veoma svježe mlijeko. Svako mlijeko, ako je hladno i svježe, dobro će se umutiti. Ako koristite obrano mlijeko, dugotrajno obrano mlijeko daje bolje rezultate.

Vodite računa da je i posuda koju koristite za pripremu pjene također hladna/ohlađena. Posude od stakla ili nerđajućeg čelika daju najbolje rezultate.

Priprema pjene od mlijeka-u 6 koraka:
• Koristite posudu odgovarajuće veličine i do pola je napunite <strong>hladnim</strong> mlijekom.
• Uronite vrh cjevčice za paru u mlijeko.
• Aktivirajte cjevčicu za paru, okretanjem tipke u potpunosti.
• Pomjerajte posudu sa mlijekom gore, dole dok ne čujete prepoznatljiv zvuk SSSST…SSSST.
• Nastavite polako spuštati posudu (<strong>bez naglih pokreta</strong>), rastežući mlijeko do vrha, formirajući čvrstu pjenu.
• Nastavite da grijete mlijeko dok na termometru ne dostigne temperaturu 60 °C (ako imate termometar). Isključite cjevčicu za paru i <strong>odmah</strong> je obrišite.
Pustite u rad aparat za filter kafu prvi put bez kafe i sa količinom vode koja odgovara jednoj posudi vode da biste ga isprali.
Ne smijete sipati mlijeko u spremnik za vodu. Sistem radi samo sa vodom. Upotreba bilo koje druge tečnosti, kao što je mlijeko, može biti štetna za vaš aparat.
Kvalitet vode ima snažan uticaj na kvalitet ukusa. Kamenac i hlor mogu uticati na ukus vaših napitaka.
Da biste sačuvali sve arome, preporučujemo da koristite vodu iz slavine (vodu za piće) sa Claris Aqua Filter System filterom ili flaširanu vodu sa suhim ostatkom manjim od 800 mg/L (pogledajte etiketu na bočici).
Također imajte na umu da uklonite kamenac unutar aparata ako pokazuje upozorenje o uklanjanju kamenca.
Očistite propeler da se emulzira ispiranjem u vodi.
Vlažnom spužvicom obrišite unutrašnjost posude za mlijeko i isperite poklopac vodom.
Posuda za mlijeko nikada ne bi trebala da se potapa u vodu (npr. u mašini za pranje suđa).
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Trebate koristiti svježe i hladno mlijeko. Mlaznica za paru i nastavak za pjenu ne smiju biti blokirani.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Trebate ukloniti kamenac.
Ovo se može dogoditi zbog nekoliko razloga:
• nema vode u spremniku; napunite spremnik,
• spremnik nije ispravno postavljen; dobro pritisnite spremnik,
• filter je blokiran; kafa je presitno mljevena. Očistite držač filtera i pokušajte malo grublje samljeti kafu,
• pumpa nije pripremljena za rad; pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako je treba pripremiti,
• vaš aparat ima naslage kamenca; očistite ga od kamenca,
• filter kaseta Claris je promijenjena, ali nije pripremljena za rad; pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako je treba pripremiti.
Ako aparat nema napajanje ili ako se može uključiti, ali se pumpa ne pokreće kada se bira tipka Hot/Cold (nema buke), ne možete ništa da uradite i aparat se mora popraviti.

Ako čujete pumpu, ali nema protoka, slijedite različite korake:
1-Uklonite kapsulu iz držača kapsule.
2-Provjerite da li u spremniku za vodu ima vode i da li je spremnik za vodu začepljen.
3-Odaberite hladni kanal, podignite i spustite spremnik za vodu nekoliko puta, a zatim ga popravite, protok bi trebao početi. Ako nije, igla je vjerovatno začepljena.
     Igla se mora očistiti alatom za čišćenje koji se isporučuje uz aparat, a aparat se mora očistiti od kamenca.
     Ako je vaš aparat opremljen iglom koja se može ukloniti (dio u zelenoj boji), možete je ukloniti da biste je duboko očistili.
Ako nakon toga i dalje nema protoka, aparat se mora poslati u servisni centar.
Zrna Arabica kafe daju najbolji okus i prirodno imaju mali udio kofeina. Probajte različite vrste kafe, različitog stepena prženja kako biste pronašli okus koji vam najviše odgovara. Općenito, što je kafa tamnije pržena, to je jači okus kafe. Blago pržena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja nije jaka, ali je puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Izvrsna kafa treba biti samo blago pržena da razvije svoje pravo bogatstvo ukusa, finoću i kompleksnost. Izbjegavajte vrlo tamno pržena zrna kafe, jer često sadrže više ulja i mogu začepiti aparate. Provjerite da li se sa zrnima kafe miješaju i sitni kamenčići koji također mogu oštetiti aparat. Nikada nemojte upotrijebiti instant ili mljevenu kafu.
Preporučujemo da kafu u zrnu čuvate na hladnom, suhom mjestu. Trebate je pohraniti u neprozirni, hermetički zatvoren spremnik. Kiseonik i para su glavni neprijatelji kafe koja brzo može izgubiti svoja svojstva kad se samelje: para mijenja ukus i aromu kafe i tada kafa ostaje bez arome i ukusa. Kiseonik oksidira mljevenu kafu i pojačava gorak ukus napitka. Zato se zrna moraju samljeti neposredno prije pripreme kafe.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Na unutašnjim se kanalima nakupi kamenac, voda ne protječe kako treba te teče mnogo sporije.
Garancija ne uključuje kvarove zbog neredovitog uklanjanja kamenca.